Olej Konopny bio

Olej Konopny bio

Opis
Rozwiń
Zwiń
OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil/ 50 ml Jak upiększa olej konopny: cudownie likwiduje trądzik leczy egzemę i łuszczycę działa przeciwzmarsczkowo łagodzi świąd alergiczny zmniejsza przebarwienia Nierafinowany, tłoczony wyłącznie na zimno z nasion konopii pochodzącej z uprawy ekologicznej. Jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie człowieka. Skarbnica przeciwutleniaczy, aminokwasów, fosfolipidów, minerałów i witamin. Zawarte w nim czynne substancje biologiczne mają działanie regenerujące, przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwstarzeniowe oraz ochronne w stosunku do szkodliwego promieniowania słonecznego. Zapobiega utracie wody ze skóry, nie pozostawiając na niej tłustego filmu. U alergików znacznie niweluje świąd. Zawarte w nim w idealnej proporcji niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) uzupełniają braki struktury cementu międzykomórkowego, co poprawia funkcje ochronne naskórka, uelastycznia go i mają działanie gojące oraz normalizujące. Zmniejsza przebarwienia. Ma zdolność głębokiej penetracji skóry i jest doskonałym nośnikiem substancji odżywczych, ekstraktów roślinnych i olejków eterycznych w głąb skóry. Olej Konopny BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO, rejestracje w bazie CPNP oraz jest przebadany dermatologicznie. Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą Z uwagi na fakt, że hasło konopie budzi różne skojarzenia podajemy kilka słów wyjaśnienia o konopii siewnej: KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa) Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle osiąga 1,5 metra wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad 3 metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach. Jako rośliny uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie zastosowanie w przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego. Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i korzenno-orzechowym zapachu. Krok w pielęgnacji  + SPOSOBY UŻYCIA OLEJU KONOPNEGO może być stosowany bezpośrednio na skórę  Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry. kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodaj ok 10 ml oleju konopnego. jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych. olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu. stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem jojoba gold BIO, olejem ze słodkich migdałow lub olejem z perilla z pachnotki duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu. PRZECHOWYWANIE OLEJU KONOPNEGO Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce . Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.     INCI Skład + Olej z konopi (Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil )

Podobne produkty

Blog

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej