Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki

Opis
Rozwiń
Zwiń
OLEJ Z CZARNUSZKI, Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/ Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z nasion czarnuszki siewnej. Zawiera około 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9 oraz witaminy A, B1, B2, C E i PP. Najaktywniejszym składnikiem oleju z czarnego kminu jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwreumatycznych. Wykazuję właściwości regenerujące, wygładza skórę i łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Doskonały do każdego rodzaju skóry. Olej z czarnuszki oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny, zimnotłoczony i nierafinowany. Produkt przebadany dermatologicznie.  Pojemność: 50 ml z praktyczną pompką dozującą CZARNUSZKA SIEWNA (Nigella sativa) Gatunek Roślina należy do rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Azji Południowej i Azji Zachodniej. W Polsce jest rośliną uprawną, można ją spotkać w stanie dzikim. Mocno rozgałęziona łodyga osiąga do 50 cm wysokości. Mieszek czyli owoc jednokomorowy, wielonasienny zwieńczony zeschniętymi słupkami zawiera trójgraniaste czarne nasiona o gorzkim smaku. Z nasion uzyskuję się w procesie wyciskania olej rośliny bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Roślina jednoroczna. Sposób użycia + Sposób użycia oleju z czarnuszki może być stosowany bezpośrednio na skórę kąpiel na przeziębienie- dzięki zawartości tymochiniony leczy objawy przeziębienia. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok. 10 ml oleju. Dobrze dodatkowo wlać kilka kropel naturalnego olejku eukaliptusowego dla wzmocnienia kąpieli. leczniczy masaż rozgrzewający baza do peelingu przeciwbakteryjnego stosować jako dodatek do kremów przeznaczonych do skóry alergicznej z egzemą włosy - dodawać do odżywek przeznaczonych do zniszczonych włosów. PRZECHOWYWANIE Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.   Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.   INCI Skład +   Olej z czarnuszki (Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil)

Podobne produkty

Blog

Ta strona używa cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej